Zalakaros

Ezen változatos vidéken valamennyi Nyugat-Magyarországra jellemző szépség és vonzerő megtalálható: a táj síkság és lankás dombsorok arányos váltakozása, a növényzet erdők, ligetek és virágzó mezők, zöldellő harmóniája, amelyet ritka növényi társulások és védett állatok fel-felbukkanó látványa tesz különösen értékessé. Ezen kívül van egy a hétköznapi emberi értékrend fogalmaival alig meghatározható különös kincs, a föld forrongó mélységeinek becses ajándéka, különféle értékes ásványok oldatával telített, közel 100 C-fokos gyógyvíz, ami Zalakaros egyik legbecsesebb kincse.

Ez a sokszínűség ma ennek a szerény Közép-Európai térségnek együttes, és egyre csábítóbb vonzereje, amely évente közel egymillió embert késztet arra, hogy otthonát elhagyva felkerekedjen és megfáradt, kimerült vagy beteg szervezetét felfrissítse, pihentesse, gyógyítsa ezzel a delejes erejű vízzel, a békességet nyújtó környezetben Zalakaros városában.

Az emlékezetes élmény attól válik teljessé, hogy ezen a tájon kedves, mosolygós emberek élnek, akik a munkájukkal járó kötelező udvariasságon túl, az őseiktől örökölt tisztelettel néznek és közelednek a vendég felé. Ez az értés az énjükből fakad; a szív, az érzelem, a tudat legmélyéről. Zalakaros rendkívül barátságos kis város.

Hogy mi minden, mennyi tárgyi szolgálat teszi még kellemesebbé kényelmessé a termál és gyógyüdülést, azt megtudhatja ha ellátogat kicsiny városunkba : Zalakaros városába.Zalakaros környező látványosságai

A balatonmagyaródi bivalyrezervátum:

A Magyarországon őshonos bivaly fajbemutatásának központja. A telep fontos szerepet játszik a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében. Interaktív kiállítás, távcsövek, kilátópontok, pihenőhelyek és a bivalyokat bemutató tanösvény várja az érdeklődőket.
A fogadóépület kiállítása a Kis-Balaton élővilágát mutatja be. Az istállóban a bivalytartás régi eszközei és az állattartásról régi fotók láthatóak. A bivalyokat tavasztól-őszig a bemutatóhelyről induló 1.5 km-es sétaút bejárásával lehet megnézni. A 30 hektáros területen 200 bivaly él.
A fogadóépületben lehetőség van kiadványok, ajándéktárgyak megvásárlására.

Nyaraljon nálunk, és autóval mindössze 20 perc alatt eláttogathat eme csodálatos helyre!

Szeretettel várjuk!


Zalakaros - Jani apartman

Zalakaros - Jani apartman

Zalakaros - Jani apartman

Zalakaros - Jani apartman